Втора ръка лаптопи

Понякога се налага  по различни причини  да закупим втора ръка техника.  Огромният асортимент  извънредно много затруднява нашият избор на лаптопи онлайн.

 

Когато решим да купим нов лаптоп, дали в редовен магазин за техника или в онлайн магазин за техника, голямо затруднение създава огромното разнообразие, на компрютърна техника – като марка или като възможности. Когато решим да купим  лаптоп втора ръка, нещата са малко по-добри.

 

Защото, на  първо място, броят  на  хората, които се занимават с внос на  подобна техника е доста малък.

 

На второ място се явява, че внасяната техника е с доста висок клас. А това се налага, от факта, че се внасят лаптопи от водещите световни фирми като  „Леново“, „Фуджицу“ и други подобни. Е, напоследък все по-често в челните редици се появяват доскоро неизвестни   фирми. И все по-често в съответните магазини за техника се появяват лаптопи с качества и възможности, които  те карат сериозно да се замислиш за евентуална покупка. Нека да видим положителните и отрицателни страни на покупка лаптоп втора употреба:

 

№1. Съвременните лаптопи втора ръка са с много добри качества при сравнително ниска цена. Обикновено един използван лаптоп се предлага за около 500лева. Новите лаптопи се предлагат за около 1000 лева. Т.е. можем да закупим два използвани вместо един нов. При товма без да правим компромиси с качеството на продукта.

 

№2. Използват се много по-качествени материали, а и по качествена изработка, защото добрите фирми не биха си позволили некачествена изработка със съмнителни материали. Всяка една уважавана фирма държи на реномето си внимава да предлага най-доброто на своите клиенти.

 

Като №3 ще отбележим, че всички тези лаптопи притежават разнообразни екстри например анти огледално покритие. Предполагам, че всеки е наясно с неприятните последици от отразяване на всякаква  светлина. Затова предлаганите лаптопи са с матово покритие.

 

 Но, разбира се, че медалът има и втора страна.  А лошите моменти на  използваните лаптопи са следните:

 

- Гаранцията на новите лаптопи, ако е  12 месеца, то на лаптопите втора употреба е само 6 месеца.

 

- Можете да имате малшанса да попаднете на лаптопи, които  имат леки дефекти, като надраскване, изцапване или нещо подобно. В повечето случа и става въпрос за не съществени козметични дефекти.

 

- При всички случаи батерията на един нов лаптоп е много по добра от на втората ръка лаптоп. За това разумно е да се  направи уточнение  с търговеца или  да се

 извърши тестване в самият магазин за техника. Ако е онлайн магазин за техника въпросът е по- комплициран.  Но напоследък това   се оправя.  В болшинството от случаите сътветния производител внимава предлаганата стока да е в изряден вид. А и много онлайн  магазини за  техника започват да предлагат и гаранции, при които може да се върне закупената стока в съгласие с  условията на продавача.




{START_COUNTER}